Omladinska mreza BiH
Grin FB           Grin FB
OMBiH               ORC
Pocetna Historijat Bilten O nama Clanice mreze
 
Održana anketna akcija ˝U novoj godini želim˝

Omladinska grupa Omladinskog resursnog centra Tuzla
Održana anketna akcija ˝U novoj godini želim˝

Omladinska grupa Omladinskog resursnog centra Tuzla, sprovela je jučer projekat anketnog karaktera "U novoj godini želim" u vidu ulične akcije. Akcija je ralizovana jučer, tačno u 12 sati, u 35 gradova i opština Bosne i Hercegovine.

Projekat realizuje "Povežimo se" inicijativa, koju čini preko 20 organizacija iz Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući volonterima pomenute Omladinske grupe i volonterima Lokalnoog volonterskog servisa, i Tuzla je bila dio ovog projekta, te su Tuzlaci i Tuzlanke imali priliku da javno iznesu svoje želje za 2014. godinu.

"Cilj projekta je definisanje želja mladih osoba u Bosni i Hercegovini, kroz pokrivanje što više gradova u BiH. Projekat kao aktere uključuje slučajne prolaznike, posebno mlade osobe. Na gradskim trgovima u svakom gradu smo postavili info pult sa kutijom, zaustavljamo prolaznike i napominjemo da je uskoro Nova godina, te ih zamolimo da ono što žele u novoj godini, napišu u jednoj rečenici i ubace papir sa željom u kutiju. Tako ćemo formirati sliku o spektru želja mladih osoba u Bosni i Hercegovini.

Svrha projekta je da kasnije, analizom želja, volonteri definišu pojmove/želje koji su najčešće pisani, a zatim tu listu želja proslijede državnim institucijama i organima, organima vlasti entiteta i lokalnih samouprava, kao ujedinjenu građansku inicijativu u ime mladih u našoj zemlji."

Rezultate ankete i analize za čitavu Bosnu i Hercegovinu možemo očekivati krajem januara 2014. godine.

Zada Bešić, lokalna koordinatorica
Foto: Denis S.

 

    KULT BiH   SEEmotion
             
GEC Bosnia   PRONI Brcko   Transparency International   XY asocijacija
             
             
Omladinska mreža Bosne i Hercegovine - Youth network of Bosnia and Herzegovina - Омладинска мрежа Босне и Херцеговине