Omladinska mreza BiH
Grin FB           Grin FB
OMBiH               ORC
Pocetna Historijat Bilten O nama Clanice mreze
 
Izvještaj sa ulične akcije protiv diskriminacije

ORC Tuzla organizovao ulična akcija u Tuzli koja se održala u okviru Dana akcije protiv diskriminacije i militarizma. Aktivnosti u okviru Dana akcije protiv diskriminacije i militarizma, a pod pokroviteljstvom Norveškog Ministarstva vanjskih poslova, se osim u Tuzli, dešavaju i u: Jablanici (BiH), Kruševcu (Srbija), Priština (Kosovo), Tetovu, Skopju i Prilepu (Makedonija).
Omladinski Resursni Centar Tuzla je zajedno sa volonterima održao uličnu akciju u subotu 18.05.2013. na Korzu, u centru Tuzle.
Tema akcije je bila je "Diskriminacija nad ženama pri zapošljavanju". Na akciji se je okupilo 15 volontera koji su samovoljno i samoinicijativno odabrali ideju i razradili akciju.
Akcija je zvanično započela od 11h i trajala do 15h, s tim da su se volonteri okupili u 9h. Građane smo anketirali da bismo mogli doći do podataka i do njihovog stava na temu "Da li ima diskriminacije" i "Da li ste nekada bili diskriminisani", ti podaci bi mogli biti jako važni u eventualnom nastavku rada volontera na projektu.
Na jednom od radnih sastanaka dogovoreno je kako bi akcija trebala izgledati, te su volonteri došli na ideju da bi se mogli i građani Tuzle anketirati na temu Diskriminacije nad ženama, na panoima iza štanda su postavljene poruke i slike poznatih žena koje bi privlačile oči javnosti. Kako bismo animirali dodatno građane da nam se pridruže dekorisali smo štand balonima i slatkišima i iste dijelili. Takođe smo obezbjedili i muziku koja je sve vrijeme pratila akciju.
Kada smo završili sa akcijom, učesnicima je priređeno svečano dodjeljivanje certifikata od strane ORC-a Tuzla na radost svih volontera.

 

    KULT BiH   SEEmotion
             
GEC Bosnia   PRONI Brcko   Transparency International   XY asocijacija
             
             
Omladinska mreža Bosne i Hercegovine - Youth network of Bosnia and Herzegovina - Омладинска мрежа Босне и Херцеговине