Omladinska mreza BiH
Grin FB           Grin FB
OMBiH               ORC
Pocetna Historijat Bilten O nama Clanice mreze
 
Statistika Upitnika „Dani akcije protiv diskriminacije“

„Regionalna omladinska akcija protiv diskriminacije i militarizma“ je regionalna mreža koja okuplja 7 organizacija sa Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Srbija, Kosovo i Makedonija) fokusiranih na povećanje i jačanje kapaciteta mladih ljudi za borbu protiv diskriminacije i militarizma.

Projekat se sastoji iz niza aktivnosti, kampanja koje se implementiraju kroz lokalne i nacionalne vikend radionice, regionalnu ljetnu školu na kojoj će prisustvovati učesnici iz sve 4 države uključene u projekat. Također, jednom godišnje se organizuju koordinirane aktivnosti pod nazivom „Dani akcije za borbu protiv diskriminacije i militarizma“. U tih nekoliko dana aktivnosti koje se organizuju simultano uključuju razne javne akcije: ulične akcije, panel diskusije, radionice, debate, izložbe, koncerte, a sve sa ciljem da podignu svijest javnosti o slučajevima diskriminacije u zemljama regiona.

Bosanskohercegovačka grupa iz Tuzle je također učestvovala u implementiranju gore navedenih stavki. Ukupno 15 volontera je učestvovalo u organizovanju i sprovođenju aktivnosti za vrijeme „Dana akcije protiv diskriminacije“. Svu potrebnu podršku volonterima obezbijedila je omladinska organizacija ORC iz Tuzle.

Jedna od glavnih aktivnosti ulične akcije je bilo anketiranje građana Tuzle na temu „Diskriminacije nad ženama prilikom zapošljavanja“. Anketom smo željeli doći do odgovora građana i njihovog stava o ovoj temi. Ukupno je odštampano 600 anketa, 300 ženskih i 300 muških. Upitnike smo razdvojili da bi na taj način dobili što subjektivnije odgovore i odgovore iz obje perspektive.

- Klikni ovdje za preuzimanje statistike (PDF)

 

 

 

    KULT BiH   SEEmotion
             
GEC Bosnia   PRONI Brcko   Transparency International   XY asocijacija
             
             
Omladinska mreža Bosne i Hercegovine - Youth network of Bosnia and Herzegovina - Омладинска мрежа Босне и Херцеговине